1. Betere Verkeersstromen: Wegmarkering en belijning spelen een essentiële rol bij het creëren van gestroomlijnde verkeersstromen binnen distributiecentra. Door duidelijke rijstroken, pijlen en symbolen op de vloer aan te brengen, kunnen voertuigen zoals vorkheftrucks en palletwagens efficiënter en veiliger door de faciliteit navigeren. Het verminderen van congestie en het minimaliseren van verkeersopstoppingen draagt bij aan een soepelere doorstroming van goederen en een verbeterde productiviteit.
  1. Veiligheid voor Medewerkers: Wegmarkering en belijning zijn niet alleen belangrijk voor de verkeersstroom, maar ook voor de veiligheid van medewerkers in distributiecentra. Door duidelijke waarschuwingsmarkeringen aan te brengen, zoals voetgangersoversteekplaatsen, stopzones en gebieden met beperkte toegang, kunnen potentieel gevaarlijke situaties worden voorkomen. Het minimaliseren van het risico op ongevallen en het bevorderen van een veilige werkomgeving is van het grootste belang.
  1. Optimalisatie van Magazijnindeling: Naast het verbeteren van verkeersstromen en veiligheid kan wegmarkering en belijning ook worden gebruikt om de magazijnindeling te optimaliseren. Door het creëren van specifieke zones voor het opslaan van goederen, zoals picklocaties, inpakstations en laad- en losdocks, kan de efficiëntie van het orderpicken en het laden/lossen van vrachtwagens worden verbeterd. Bovendien kunnen kleurgecodeerde markeringen worden gebruikt om verschillende categorieën van goederen te identificeren, wat de orderverwerking verder versnelt.