Aanrijdbeveiliging is een begrip dat wordt gebruikt voor tal van oplossingen om bedrijfspanden, machines en gebruikers van bijvoorbeeld parkeergarages te beschermen. De toepassing van deze voornamelijk uit staal opgebouwde constructies voorkomen schades door aanrijding. Binnen deze sectie van onze website krijgt u meer informatie over de verschillende mogelijke aanrijdbeveiliging constructies. Producten waar u aan kunt denken zijn; vangrailconstructies, buisconstructies (anti parkeerbuizen), afschermpalen of beschermpalen, kolombeschermers, beschermbeugels en wieldwingers.

Het beschermen van vrijstaande kolommen realiseren wij door het plaatsen van kolombeschermers. Kolombeschermers bestaan uit twee of meerdere gewalste platen welke in het werk aan elkaar worden gemonteerd.

Buiten de kunststof en met beton gevulde stalen kolombeschermers voeren wij ook de modulaire kolombeschermer. Deze modulaire kolombeschemer wordt samengesteld uit stalen HEA profielen en gelaserde stalen platen.

Het voorkomen van aanrijdingschade van de deuren in magazijnen kan met behulp van een combinatie van producten. Een voorbeeld hiervan is het beperken van de hoogte door gebruik te maken van hoogtebalken ofwel onze hoogtebeperking voorziening.

Stellingbeschermer uit gezet staal welke gemonteerd wordt met behulp van ankers op de ondergrond. De stellingbeschermers zijn leverbaar in verschillende lengten en hoogten en kunnen op verzoek zowel thermisch verzinkt als gepoedercoat worden uitgevoerd.

Een lichte vorm van aanrijdbeveiliging is ons systeem dat wordt samengesteld met behulp van buizen en koppelingen. Met dit systeem is het mogelijk om een lage aanrijdbeveiliging samen te stellen voor het beschermen van de wanden tegen winkelwagens, rolcontainers en andere lichte transportmiddelen in winkels en magazijnen. Met dit product is het eveneens mogelijk om een scheidingshekwerk samen te stellen. 

Wieldwingers of wielgeleiders dragen bij aan de juiste positionering van de trailer voor een laadperron of dock. De wieldwingers worden middels montageankers verankerd in de betonnen ondergrond en worden uitgevoerd in thermisch verzinkt staal.

De wieldwingerbak wordt samengesteld uit vangrailprofielen in combinatie met gewalste stalen platen. Na assemblage wordt de wieldwingerbak volgestort met beton en is deze klaar en bestand tegen langdurig geleiden van vrachtwagens. 

Afschermpalen bieden een uitstekende bescherming tegen aanrijding ter plaatse van overheaddeuren en roldeuren. Bovendien worden afschermpalen ook veelvuldig geplaatst op de hoek van een bedrijfspand op locaties waar een vangrail niet gewenst is of toegepast kan worden.

Buisconstructies zijn op meerdere manieren toepasbaar. In de uitvoering van een anti parkeerbuis wordt voorkomen dat bijvoorbeeld auto's worden geparkeerd op het trottoir. Veelvuldig worden de anti parkeerbuizen ook toegepast aan het einde van een parkeervak langs bijvoorbeeld een kanaal ter voorkoming dat auto's te ver doorrijden en in het water belanden. De anti parkeerbuizen kunnen op meerdere manieren worden gemonteerd/verankerd.

Binnen ons assortiment van aanrijdbeveiliging voeren wij tevens beschermbeugels welke toepasbaar zijn als beschermer voor bijvoorbeeld bomen of lantaarnpalen. Deze beugels zijn leverbaar in verschillende diameters, materialen en vormgevingen. 

Buiten onze standaard afschermpalen kunt u bij ons ook terecht voor afschermpalen in een zware uitvoering. De afschermpalen worden gekenmerkt door een grotere diameter en waarbij uiteraard ook de wanddikte groter is. Gelijk aan onze standaard afschermpalen zijn deze leverbaar in een thermisch verzinkte uitvoering en kunnen optioneel worden voorzien van een poedercoating. 

Aanrijdbeveiliging is een begrip dat wordt gebruikt voor tal van oplossingen om bedrijfspanden, machines en gebruikers van bijvoorbeeld parkeergarages te beschermen. De toepassing van deze voornamelijk uit staal opgebouwde constructies voorkomen schades door aanrijding.